Arveslynglen og hele musikken af Iselin C. Herman

Handling:

I Von Hurlsachs familie ligger den forbandelse at alle drengebørn bliver født som tvillinger og hader hinanden, og nu bliver det hverken værre eller bedre end at tvillingedrengene Thorkarsky og Iph møder deres kusine Zmaralda, da de er unge drenge, og hun “kommer til” at spejle dem i et magisk spejl, der smelter dem sammen til siamesiske tvillinger. Tvillingerne vender nu deres vrede mod resten af verden i stedet for hinanden, og sværger en grusom hævn over alle. Derfor bygger de en hemmelig maskine, som skal lave det, der er middelet for deres hævn.

Ved et ondskabsfuldt tilfælde bliver pigen Filomena, som kan se, hvad folk har i lommerne, taget til fange af brødrene, og hun finder ud af hvad deres frygtelige hævn går ud på. I sit forsøg på at overvinde de grusomme tvillinger får hun hjælp af to musikere, der elsker mad og en fremmed, der viser sig at være meget velkendt.

Beskrivelse:

Arveslynglen er et fyrværkeri af sjove, besynderlige og grufulde hændelser. I begyndelsen tænkte jeg, at den var for et meget ungt publikum, men jeg blev hurtigt fanget af historien. Forfatteren har sat en virkelig sjov scene, som bliver udnyttet til fulde! Temaet i historien (det gode mod det onde) er selvfølgelig kendt i forvejen, men det morsomme persongalleri gør den alligevel anderledes og interessant.

Det er bestemt en bog der er værd at læse – Også selvom man er over 30

Anmeldelsen findes også på boggnasker.dk