Barsakh af Simon Stranger

Handling: Emilie på 15 år fra Norge er på sommerferie på Gran Canaria sammen med sine forældre og lillebror. Hun er teenager, og hun har anorexi, fordi hun, da hun var yngre, var for tyk, og nu har hun besluttet sig for aldrig mere at veje for meget, hvilket selvfølgelig resulterer i at hun er alt for tynd. Næsten alt i Emilies liv drejer sig om kalorier og fedtprocenter, indtil hun møde Samuel fra Ghana, der mod sin vilje sulter, fordi han er bådflygtning uden penge. Samuel kommer fra Ghana, hvor han er flygtet fra et liv i fattigdom. Samuel er 17 år, da han, med hjælp fra sin familie flygter fra landet. Man læser i romanen, hvordan han betaler sig fra at blive kørt ud af Ghana til Mali, hvorfra han sammen med knap 20 andre flygtninge sejler i en alt for lille båd til Gran Canaria. Sejlturen bliver fatal for flere af flygtningene, da de løber tør for benzin og flere af dem dør. På Gran Canaria håber Samuel at finde lykken og et job, men alting ser anderledes ud, da han endelig kommer frem.  Beskrivelse:  Romanen tager to meget vigtige og aktuelle temaer op til behandling: Anorexi og flygtninge. Læseren bliver af forfatteren på en meget levende og realistisk måde ført ind i tankegangen både hos Emilie og Samuel. Man forstår, hvorfor begge handler som de gør, og man kan samtidig tydeligt se samfundets skæve indvirkning på hver deres liv. Især Emilies anorexi bliver sat i kontrast, da hun møder flygtningene, der er ved at dø af sult.  Historien rummer ikke mange fortællerkneb og overraskende vendinger, men det behøves heller ikke da den realistiske historie om Samuel og Emilie er nok til at få læseren til at tænke. Man får hurtigt sympati for begge hovedpersoner, der er levende og godt beskrevet. Bogen er bestemt anbefalingsværdig til alle, der har lyst til lidt realistisk læsning, som de samtidig kan blive klogere af.

Denne anmeldelse er skrevet til Boggnasker.dk