Bartimæus af Jonathan Stroud

Forlag: Carlsen

Oversætter: Kim Langer

Jeg har en helt klar svaghed for den oprørske, provokerende og ualmindelig sjove Djinni Bartimæus som er hovedperson i denne bog, som er en fortælling om tiden før historierne i Bartimæus Triologien.

Bartimæus starter med af fortære den troldmand, der har påkladt ham, blot for et øjeblik efter at blive påkaldt af en endnu værre troldmand, nemlig ægypteren Khaba, der tjener ved kong Salomons hof i Jerusalem.

Khaba er en af de sytten troldmænd, der tjener Salomon, som ved hjælp af en magisk ring styrer sin del af verden med tilsyneladende hård hånd.

Da Salomon anmoder om dronning Balkis af Sabas hånd, og får et nej, tager handlingen fart. En udsending fra Jerusalem truer Balkis med ødelæggelse af Saba, hvis hun ikke betaler en årlig tribut til kongen. Derfor sender Balkis en af sine trofaste livvagter, Asmira, af sted for at dræbe kong Salomon og få fat i den magiske ring.

Asmira og Bartimæus veje krydses, da karavanen som Asmira rejser med angribes af ånder som tjener en ondsindet troldmand. Bartimæus fatter en besynderlig fascination af Asmira, men ærgrer sig alligevel gul og grøn, da hun påkalder ham for at tvinge ham til at hjælpe sig med sin umulige mission.

Salomons ring er alt det en fantastisk ungdomsbog skal være. Den er hæsblæsende spændende, vanvittig morsom og så har den et rigtig fint plot. Der er gang på gang henvisninger til virkelige hændelser, og Bartimæus sætter nogle krøllede tanker  gang hos læseren, hvilket er et ekstra plus.

Romanen er super! Man nyder hver eneste side, og kjeg håber ikke det er sidste gang at jeg kan bruge nogle timer i selskab med den provokerende djinni!!!