Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Ellen Kirk

Illustrationer: Ilon Wikland

Det er altid spændende at læse en bog, som man selv kan huske fra sin barndom. Især en man har rigtig gode minder om på trods af at man ikke kan huske meget af handlingen.

Og Brødrene Løvehjerte skuffer bestemt ikke! Det er tydeligt, hvorfor det er en af de bedst sælgende klassikere i danske boghandlere.

Lille Karl, Tvebak, er syg og hans fantastiske storebror, Jonathan er det eneste lyspunkt i Karls liv, når han sidder på slagbænken og fortæller levende historier om dalene i Nangijama, som er landet man kommer til, når man dør, og alle ved at lille Karl snart skal dø.

Sådan går det ikke.

En brand opstår i huset, og Jonathan redder sin lillebrors liv ved at tage ham på ryggen og springe ud af vinduet.

Karl overlever, men Jonathan dør.

Nu venter Karl kun på selv at dø, så han kan komme til Nangijama og genforenes med Jonathan.

Efter et stykke tid får sygdommen bugt med Karl og han kommer til Rosendalen i Nangijama, hvor han igen er sammen med Jonathan.

Desværre er tingene ikke kun lykkelige i Nangijama for Tengil, hans onde soldater og dragen Katla er ved at undertrykke hele Nangijama. Jonathan er med i modstandsbevægelsen mod Tengil, og snart går en farefuld kamp på befrielse af Nangijamas dale løs.

Brødrene Løvehjerte er en fantastisk, hjerteskærende og skøn bog, som bestemt ikke er outdated, fordi den er halvgammel. Det er en klassiker og bestemt værd at dele med sine børn.