Coraline af Niel Gaiman

Handling:

Bogens hovedperson er pigen Coraline, der flytter ind i et nyt hus sammen med sine forældre. Ud over den lille familie bor der to ældre damer og en gammel mand med et muse-cirkus.

Coraline bruger sommeren på at gå på opdagelse i området omkring huset, men da det en dag begynder at regne, er det det store hus, der skal udforskes.

Coraline bliver særlig interesseret i en låst dør, bag hvilken der er muret op. En nat åbner Coraline døren og pludselig er muren væk. På den anden side bor en kvinde og en mand, som kalder sig selv hendes “andre forældre”. Disse forældre lader Coraline gøre lige, hvad hun vil og giver hende alt, hvad hun peger på. Samtidig er de uhyggelige med deres øjne af knapper, og der hersker en ubehagelig stemning bag døren.

Da Coraline kommer hjem til sine rigtige forældre, er både hendes mor og far forsvundet, og Coraline må tilbage til “den anden mor” for at redde ikke bare dem, men også andre, der er faldet i hendes kløer.

Anmeldelse:

Coraline er i denne udgave genudgivet som en såkaldt graphic novel, hvilket er et fint ord for en tegneserie, og tegningerne i bogen er en smule stive i stilen, men rammer handlingen godt. Niel Gaimans historie er god og meget uhyggelig, og plottet hænger fint sammen. Historien om en pige, der må så frygtelig meget igennem for at indse, at det, hun har, er lige præcis det hun ønsker at have, er godt tænkt.

Desværre synes jeg, at meget sprogligt er gået tabt ved overførslen fra almindelig bog til tegneserie. Historien fortælles på en afbrudt og lidt kedelig måde, og der kommer aldrig rigtig flow i læsningen.

Alligevel synes jeg Coraline er værd at bruge noget tid på for alle, som godt kan lide et godt gys, for dem er der bestemt mange af!

Anmeldelsen findes også på boggnasker.dk