Daggry af Stephanie Meyer

Handling:

Handlingen er delt op i tre bøger, hvor Bella er hovedperson i de to dele og Jacob er hovedperson i en.

Mennesket Bella og vampyren bliver i begyndelsen af denne sidste del af Twilight-serien gift med Edward og han har efter brylluppet lovet at gøre Bella til en vampyr. Tingene går ikke helt som planlagt, da Bella på bryllupsrejsen bliver gravid, -en graviditet der gennemgås i en frygtelig fart, da barnet jo ikke er helt almindeligt.

Varulvene med Sam i spidsen mener at barnet er et brud på fredstraktaten mellem varulvene og vampyrerne, så de vil tage livet af barnet (og måske også Bella). Derfor bryder Jacob ud af koblet og går imod Sams ordrer. Og herfra tager handlingen frygtelig fart…

Beskrivelse:

Der er fart, action og romantik for alle pengene i Daggry. Man kender allerede personerne fra de foregående bind, men med den nye detalje at Bella bliver gravid giver enormt meget spænding og dramatik til bogens handling. Man lærer personerne endnu bedre at kende, og det bliver det ikke kedeligere af! Bogens opbygning med skiftende synsvinkler (Bella og Jacob) driver også spændingen op på et andet plan, fordi læseren ved noget, som hovedpersonerne ikke gør.

Konklusion:

På trods af et sprog, som ikke alle steder synger i ørerne, og en handling der for den øvede læser er en smule forudsigelig er Daggry en fantastisk fængslende bog, der er svær at lægge fra sig.

Det er ikke underligt at det er blevet sådan en stor succes for forfatteren spiller på alle de rigtige strenge og hun gør det godt.

For nye læsere vil jeg bestemt anbefale dem at begynde med etteren i serien, og for læsere der allerede kender og holder af universet vil jeg bare sige: Glæd jer! I bliver ikke skuffede over dette sidste bind. Jeg kan tværtimod forestille mig at I bliver ærgelige når sidste side er vendt…

anmeldelsen findes også på boggnasker.dk