Dødsspillet af Suzanne Collins

Dødsspillet er en grusom, intens og helt fantastisk bog!

Hovedpersonen Kattua bor i distrikt 12, hvilket er det fattigste dirtrikt i Panem. Hun bor alene med sin lillesøster og mor, og hun skaffet mad til familien ved at jage ulovligt uden for hegnet sammen med jagtvennem Gale.

I Panem afholdes der hvert år en høstfest, hvor dødsspillet sættes i gang. Deltagerne i spillet er en pige og en dreng fra hvert distrikt, og det går i al sin grusomme enkelthed ud på at den der overlever, vinder.

Kattuas lillesøster Prim bliver udtrukket, men Kattua tager hendes plads. Med sin jagterfaring har Kattua et lille fortrin, men nogle af de andre spillere, sonere, som de hedder, er gennem hele deres barndom blevet trænet i at spille netop dette spil.

Bogen er fantastisk skrevet, med et plot jeg ikke har set før. Da den er temmelig barsk vil jeg anbefale til de lidt ældre unge, og den er MEGET anbefalelsværdig. Man keder sig ikke på noget tidspunkt, og det er svært at lægge den fra sig.

anbefalingen findes også på boggnasker.dk