Et offer til allehelgenes aften af Peter Lidbeck

Shirins mor har forladt hende og hendes far, og er flyttet til Finland med en ny mand. Shirins far får et uimodståeligt tilbud om at flytte ind på en herregård i en lille svensk by, hvor det eneste han skal sørge for er at holde hus og tilhørende område i orden. For dette får han betaling hver måned og Shirin får endda sin egen hest.

Det eneste de ikke må er at gå op på loftet og kigge på det maleri, der befinder sig der. Shirin bliver venner med præstens datter, der fortæller en uhyggelig historie om en familie der boede på herregården for lang tid siden. Faren slog sin datters kæreste ihjel og låste datteren og hendes baby ind i hvert sit værelse i huset.

En dag begynder det at regne ned gennem taget, og Shirins far føler at han bliver nødt til at gå op på loftet og reparere hullet. Da han er deroppe finder han billedet og stik mod alle regler tager han det med ned. Herefter begynder faren at forvandle sig, og lidt efter lidt går landsbyens dystre og makabre hemmelighed op for Shirin.

En velskrevet og spændende bog, der er let at læse.

anmeldelsen findes også på boggnasker.dk