Farvel Miss Nice Girl af Andre Lund Eriksen

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Ilse M. Haugaard

Julie er blind.

Og Julie synes, at hun er verdens kedeligste pige.

Derfor beslutter hun sig for at ændre tingene. I ferien skal hendes forældre ud at rejse, og det er meningen at Julie skal på lejr. Men Julie ringer til lejren og melder sig syg uden at sige noget til sine forældre, så hun har en hel uge derhjemme til at ændre sit image.

Hun starter med at lave en liste over alle de ting, hun skal prøve i sin ene uges frihed. Hun skal blandt andet være fuld, gå på broens rækværk, køre bil og sådan noget.

Hendes forsøg starter en smule kikset ved at hun sidder alene hjemme og drikker en af forældrenes flasker vin, men da hun en aften hører en stemme synge på den anden side af væggen ind til nabolejligheden ændrer alt sig.

Jomar siger, at han og hans mor lige er flyttet ind, og de to unge begynder at snakke. Jomar ser Julies liste over ting, hun skal prøve, og han tilbyder at hjælpe hende, hvilket hun glad tager imod.

De begynder på listen, og Jomar er en super flink fyr, der snart for det til at kilde i Julies mave.

Men noget er ikke, som det skal være…

Da Julie har taget et billede af Jomar, og hun viser det til sin veninde Silje, har han holdt en hånd op foran linsen, så man ikke kan se hans ansigt, og han begynder også at forsvinde pludseligt, og Julie finder ud af at nogen jagter ham.

Julies uge i frihed bliver ikke helt som hun havde forestillet sig. Det bliver meget mere spændende!

Historien er rigtig fint beskrevet, og man kommer øjeblikkeligt til at heppe på Julies udforskning af at være en “almindelig” teenager. Plottet med Jomar er godt bygget op, så man også som læser først lidt efter lidt forstår, hvad det er, der får ham til at opføre sig en smule anderledes.

Rigtig god ungdomsbog. Både for piger og drenge, der tør læse en bog med en pige i hovedrollen.

Denne anmeldelse er skrevet til Boggnasker.dk