Gangsta Rap af Benjamin Zephania

Bogen handler om teenageren Ray, der sammen med sine to venner, Tyrone og Prem, er en utilpasset ung i Londons East End. Ray bliver smidt ud af skolen i bogens begyndelse, og læseren fornemmer, at det kunne være begyndelsen til en lang nedtur, og en historie om et misbrugt liv.

Ray og hans venner er dog så heldige, at skolens direktør inskriver dem i et projekt, hvor de kan få lov til at dyrke deres største hobby, rap.

Drengene falder hurtigt til i branchen, og snart stryger de mod rigdom og berømmelse med et album, som hurtigt bliver nummer et på den engelske hitliste.

Desværre forsøger én at sætte en kæp i hjulet på drengenes succes, og det udvikler sig til en krig mellem de to bydele East End og West End.

Ideen bag historien er interessant, og det kunne være spændende for en udeforstående at få et blik ind i denne verden. Desværre føles det for denne læser, som om at historien i høj grad bygger på klicheer om rappere (dårligt forhold til en alkoholisk far, flabet over for alle, utilpasset og suset mod toppen), og man får ikke meget at vide i bogen, som man ikke har hørt en million gange før.

Handlingen skrider hurtigt frem, men der er desværre en overvejende tendens fra forfatterens side til at skrive, hvad der sker i stedet for at beskrive, hvad der sker. Derfor er det svært at leve sig ind i bogen, og det ødelægger læseoplevelsen.

Bogen anbefales til drenge, der går med en rapper i maven, som så kan de læse den og drømme sig ind i deres egne fremtidsønsker.

anbefalingen findes også på boggnasker.dk