Havuhyrer og andre delikatesser af The Beastie Boys

Forlag: Carlsen

Illustrationer: Johnny Duddle

Oversættelse: Klavs Brøndum

Ulf er ikke en hvilken som helst dreng. Nej, han er vampyr og han bor på Farraway Hall, hvor Det Kongelige Selskab til Fabeldyrenes Bevarelse (KSTFB) holder til. Her hjælper han dr. Fielding med arbejdet med fabeldyrene.

En dag kommer Kaptajn Krabbe forbi med et skadet havuhyre, en af den gigantisk store rødrygge. Dr. Fielding undersøger dyret og finder ud af at det er skadet i hjernen, men da rødrygge er specielt giftige og agressive fabeldyr, er det ikke muligt at operere det stakkels havuhyre.

Ulf kan ikke holde ud at rødryggen skal dø, så han beslutter sig, godt opmuntret af Kaptajn Krabbe, for at bruge gamle professor Farraways giftudtrækker, som efter sigende er så dårlig, at professor Farraway satte livet til, sidst han brugte den.

Giftudtrækkeren virker, men samtidig viser det sig at der er en forrædder på Farraway Hall. En forræder der hader fabeldyr, og som vil gøre alt hvad han kan for at lå dem alle ihjel.

Nu er det op til Ulf at redde dem alle.

Havuhyrer og andre delikatesser er en rigtig fin bog for især drenge fra 10 år og opefter. Spændingen i den er ikke alt for uudholdelig, men alligevel må man hele tiden liiige vende en side til, så man ser, hvordan det går for varulvedrengen Ulf. Handlingen starter godt og lige på i første kapitel, men derefter er der desværre et langt stykke, hvor historien mister fart. Til sidst kommer den heldigvis op i tempo igen.