Kærestebogen af Lin Halberg

Handling:

De fem “veninder” Caro, Cissi, Emily, Zenah og Auriel skal starte sommerferien efter 6. klasse med at tage i sommerhus sammen. Gruppen er uhomogen, og der ligger en masse skjulte følelser og nag gemt i de forskellige piger af forskellige grunde. Der går da heller ikke længe efter de er ankommet til sommerhuset, før uenighederne bryder ud i lys lue. Den dominerende Auriel vil ned til badestedet om aftenen for at møde drenge, men ikke alle har lyst. Nogle af pigerne tager med alligevel og nogle bliver hjemme og føler sig som tabere. Mødet med drengene udvikler sig dramatisk, hvilket resulterer i at alle pigerne bliver hentet hjem med formaninger om at de ikke må se Auriel mere. De piger i gruppen, der har følt sig mest domineret, slår sig sammen om at få hævn over Auriel og det hele udvikler sig til at blive rigtig ubehageligt og grimt.

Beskrivelse:

Gennem hele bogen følger man alle fem piger, og skiftevis ser man tingene fra den enes og dernæst den andens synspunkt. På den måde får læseren et rigtigt godt indblik i, hvorfor alle pigerne opfører sig, som de gør, og det giver læseren et stort overskud i form af forståelse for hovedpersonerne. Historien virker meget realistisk og er spændende uden at overdramatisere hændelserne.

Anbefales:

Kærestebogen anbefales først og fremmest til teenage-piger, der sandsynligvis vil kunne identificere sig med en eller flere af hovedpersonerne, men den anbefales også til alle andre, der kunne tænke sig et blik ind i den verden, som pigerne befinder sig i.Nogle forældre ville uden tvivl have gavn af at læse denne bog. Bogen er velskrevet og der er ingen kedelige passager.

anmeldelsen findes også på boggnasker.dk