Mælkebøtte Ild af N D Wilson

Beskrivelse: romanen er efterfølgeren til “100 låger” og det skinner tydeligt igennem at der er meget man burde have læst i etteren. Drengen Henry er hovedperson og alt hvad han bliver udsat for i romanen udspringer fra et ønske om at vide hvem han i virkeligheden er og bag hvilken låge han stammer fra.

Handling:

Handlingen starter med et enormt uvejr, hvor Henry bliver “brændt” i håndfladen af en mælkebøtte. Han bliver også pludselig blind og søger ind bag lågerne for at finde sin familie. Her bliver han som det første taget til fange af den onde troldmand, Darius, der vil adoptere Henry.

Henry slipper væk og i vrede sender Darius hele familien og deres hus til en anden verden bag en anden låge. Der sker en masse forviklinger. Bl.a bliver Henrys søster taget til fange af Fitzfeerne, og midt i det hele er Nimiane ved at suge alt liv ud af alle verdener.

Bedømmelse: der er stort drama og forviklinger for alle pengene i “Mælkebøtte-ild” men for læsere der ikke har stiftet bekendtskab med “100 låger” er den næsten uforståelig, og man skal virkelig kæmpe for at forstå universet. Alligevel er det en spændende bog og der er spænding og plot nok til at holde den krævende læser fangen, hvis man altså forstår universet.

Jeg vil bestemt anbefale at man læser etteren først, for så tror jeg at læseoplevelsen vil være i top. Hvis bogen skal stå alene er den for forvirrende til at gøre et godt indtryk.

anmeldelsen findes også på boggnasker.dk