Metro 2034 af Dmitry Glukhovsky

Forlag: Cicero

Oversat af Jan Hansen

Homer, der til at begynde med er hovedpersonen i denne sorte, dystre dystopi bor på en af de yderste undergrundsstationer i Moskvas metrosystem, og det er bestemt ikke noget let liv, men alligevel stritter Homer ikke imod, da den besynderlige karakter Hunter siger, at han vil have ham med på en ekspedition til de indre stationer. Grunden til at de skal af sted er at handelskaravanen ikke er kommet tilbage fra den almindelige tur til Hanseforbundet, og at den gruppe, der drog ud for at lede efter karavanen heller ikke er kommet tilbage.

Der er noget grueligt galt!!!

Homer, Hunter og en anden stakkel, der bliver slået ihjel temmelig hurtigt drager af sted for at finde løsningen på de forsvundne mennesker, og det viser sig at intet er som det burde. Senere slutter pigen Sasha sig til dem. Hun har bået alene sammen med sin far langt væk fra alle andre, men da hendes far dør, begiver hun sig ind i labyrinten af togspor.

Bogen er skrevet i et rigtigt fint sprog, og der er masser af hansling og action. Personerne er også godt beskrevet og man lærer dem ret hurtigt godt at kende.

Hvorfor jeg ikke blev fanget af historien, kan jeg simpelthen ikke finde ud af, for jeg kan ikke sætte fingeren på noget, der var skidt. Alligevel var jeg ikke solgt, men jeg vil bestemt anbefale andre der har hang til dystopier at gå i gang med den for den er bestemt god!!!