Nymåne af Stephanie Meyer

Handling:

Bogen tager sin begyndelse i Forks, hvor Bell har fødselsdag. Hun vi helst have den forbigået i stilhed, men Edward og resten af Carlisle-familien har alligevel planlagt en fest for hende. Til festen skærer Bell sig på gavepapiret, hvilket udløser en foruroligende krise hos vampyrerne, fordi én af dem stadig har problemer med at styre sine instinkter.

Hændelsen får familien til at beslutte sig til at forlade Forks, og Edward slår op med Bell å en temmelig hård måde. Hun skal glemme ham, og han vil sørge for, at det virker, som om han aldrig har været i hendes liv.

Bell bliver efterladt i en tilstand af komplet følelsesløshed og uden nogen at dele sine tunge hjertekvaler med. Hendes vakuum fortsætter, indtil hun på en biograftur sammen med Jessica finder ud af at Edwards stemme åbenbarer sig for hende, hvis hun føler sig truet eller bange. Dette får hende til at tage en beslutning om at leve livet farligt, for på den måde at have Edward i sin nærhed.

Hun køber to gamle motorcykler og får sin gamle ven Jacob Black til at istandsætte dem. Sammen med Jacob og motorcyklerne finder hun atter glæde ved livet og bevæger sig ud af følelsesløsheden.

Desværre skal tingene ikke være lette for Bell, så da Jacob pludselig en dag ikke vil være hendes ven mere og i stedet begynder at hænge ud med den ældre Sam og hans venner, som Jacob ellers har været bange for, begynder et nyt mysterium for Bell.

Jacob er ikke den helt almindelige dreng, som hun troede i begyndelsen, og venskabet med ham får på en finurlig måde konsekvenser for Edward, som Bell pludselig er den eneste der kan redde.

Beskrivelse:

Nymåne er let at gå til. Der sker meget i bogen, som er fuld af action, intriger og store følelser. Miljøet med vampyrer og varulve i en almindelig regnfuld amerikansk soveby er godt beskrevet, og og man har ingen problemer med at sætte sig ind i de oplevelser Bell bliver udsat for.

Dog synes denne anmelder at bogen med fordel kunne være en del kortere. Der er mange forklarende passager og den rigtig spændende handling begynder først et godt stykke inde i bogen, hvilket kan gøre det svært at fastholde interessen, men gør man det bliver man til gengæld belønnet med en god historie, som jeg forestiller mig at fans af Twilight vil klappe i hænderne af og bide negle over.

Bogen er anbefalelsesværdig både til piger og drenge. Der er både en stor kærlighedshistorie og masser af spænding.

Anmeldelsen findes også på boggnasker.dk