Pigen med sommerfuglen af Philip Pullman

Forlag: Sesam

Oversætter: Søren H. Madsen

Chris er teenager. Han bor i sydengland og i sommerferien har han fundet arbejde hos Barry Miller, som arrangerer lys og dekorationer til større fester og arrangementer.

En aften, da Chris sætter lys til en fest for byens hotte unge møder han pigen Jenny, som flygter fra nogle ubehagelige typer til festen. Han hjælper Jenny med at skjule sig, og det er kærlighed ved første blik fra hans side.

Jenny bor sammen med nogle bz´ere i en forladt bygning, og Chris kommer snart på første fantastiske date med hende.

Samtidig beder Chris´ arbejdsgiver ham om at sætte en hytte i stand ude i skoven. En hytte, der skal fungere som skjulested for Barry Miller, fordi en person fra London er på jagt efter ham.

Og så begynder tingene at gå skævt.

Jennys venner bliver anholdt for at besætte bygningen. Jenny bliver ikke fanget, men hun må flytte, og Chris kan derfor ikke få fat i hende. Hun arbejder på en café, men da ejeren begynder at lægge op til hende, skipper hun jobbet, og får tilfældigvis job hos samme mand som Chris, dog som babysitter.

Manden fra London, Carson, kommer tættere på Barry Miller, og Chris befinder sig pludselig i en situation, hvor alt hvad han hidtil har troet på, måske viser sig at være løgn. Og desuden er han helt nede i kulkælderen, fordi han har mistet kontakten til Jenny.

Romanen er vellykket, spændende og meget hurtigt læst, og så har den en af de fedeste indledninger, jeg har set: “Chris Marshall mødte pigen, som han senere skulle komme til at sende i døden, en varm aften i begyndelsen af juni…”

Philip Pullman (19. oktober 1946) er en engelsk forfatter fra Norwich, mest kendt for sin børne- og ungdomstrilogi kaldet Det gyldne kompas.