Pretties af Scott Westerfield

Forlag: People’s Press JR.

Oversætter: Astrid Heise-Fjeldgren

Jeg elsker at blive overrasket som læser, og der er ikke noget bedre end at går i gang med en bog, som man tror er sådan lidt bob-bob og så sluge den på to dage, fordi den er så god.

Sådan havde jeg det med Pretties!

Pretties er nummer to i en serie, og jeg har ikke læst etteren, men jeg kunne sagtens følge med alligevel. Jeg vil nu anbefale folk at læse etteren først, da jeg ikke kan forestille mig andet end at den også er læseværdig.

Pigen Tally er hovedperson, og hun er lige [I]blevet smuk[/I] og flyttet til New Pretty Town sammen med alle de andre smukke. Bogen begynder lige før en fest, hvor Tally skal finde ud af om hun bliver optaget i den sejeste klike i New Pretty Town, Krim.

Alt hvad hun tænker på er at opføre sig som en rigtig smuk. Gå i det rigtige tøj og sige de rigtige ting. Hun er med andre ord præcis så overfladisk at man som læser er ved at brække sig. Det er fantastisk skrevet.

Men Tally er ikke som de andre, for minder fra hendes tid som grim trænger sig på, og sammen med drengen Zane finder hun ud af at de smukkes optagethed af alt det ydre ikke er så naturlig, som det kunne synes. Operationen, som sletter alle grimme tegn og gør de unge perfekte af udseende, gør også noget andet. Noget som er værre end at være grim, og Tally og Zane beslutter sig for at tage til New Smoke for at finde ud af, hvordan de kan kæmpe imod.

Der er mange overraskelser i romanen, og mange ting man som læser ikke havde forudset, så jeg vil passe på med at skrive for meget af frygt for at afsløre noget som jeg ikke kunne huske i starten.

Romanens emne er meget aktuelt og vil nok altid være det for teenagere, der nok er den periode i et menneskes liv, hvor det ydre har størst betydning;) Men den er ikke pegefingerløftende og moraliserende. Den tager problematikken op på et helt nyt plan, hvor det bliver til en super spændende og intens historie!

Bestemt anbefalelsesværdig… Og drenge bør ikke lade sig afskrække af at det er en pige i hovedrollen, det er ikke kun en tøsebog. Bare læs!

Denne anmeldelse er skrevet til Boggnasker.dk