Skatespotting af Inez van Loon

Forlag: Turbine

Oversætter: Malene Sibbersen

De fem venner Levi, Kath, Joep, Jim og Kees elsker at skate. Det er sommerferie og de ville gerne bruge tiden på at skate, men der er flere problemer. For det første regner det næsten hele tiden, og for det andet så smider sure voksne dem væk, hver gang solen bryder frem, fordi de ikke har nogle steder at skate, hvor det er tilladt.

En dag er heldet med de fem venner, og de finder en gammel lagerbygning, der ikke bliver brugt. Her bygger de deres egen skaterpark, og nyder at kunne skate i fred.

Desværre varer freden ikke så længe. En mand holder øje med de unge fra sit vindue, der bor en vagabond i lagerbygningen, nogle besynderlige mennesker dukker op om natten, og foretager sig meget lyssky ting, og de tre hiphoppere finder skaterparken, så vennerne ikke længere er i fred.

Bogen har masser af handling, og en masse fede tricks for dem der er interesserede i at skate. Vennerne kommer ud for lidt af hvert, og jeg forestiller mig at de lidt yngre læsere med hang til ollies, kickflips og grinding vil finde bogen underholdende.