Skyggernes Bog af Jim Lyngvild

Handling:

På Jerods femten års fødselsdag får han en noget atypisk gave af sin bedstemor. Han får en bog, der skal vise sig at få stor betyding for hele hans fremtid. Skyggernes bog fortæller om kongeslægtens historie, og det viser sig, at Jerod er arvtager til magten i riget. Nu væltes Jerod ud i et hvirvlende eventyr, hvor han skal opfylde sin skæbne som den næste konge og sørge for at undgå den onde elverfyrste Daray, der selvfølgelig er ude efter magten i riget. Jerod bliver hjulpet af alskens fantasifulde væsener bl.a. hekse, en grif, hvide ulve, nixer, fauner og alt muligt andet. Hans modstandere udgør en lige så varieret skare af væsener. Jerods rejse bringer ham først på rejse med skibet, Den Sorte Engel, og derefter strider han sig gennem diverse landsdele for at løse sin opgave og samle gamle kong Urials krone.

Skyggernes bog er første del af serien Kongen.

Beskrivelse:

Kongen er en ny udgivelse i rækken af bøger, der er skrevet af kendisser. Historien er klassisk fantasy, hvor det gode skal overvinde det onde, og plottet virker indtil videre temmelig forudsigeligt. Jeg håber, man bliver mere overrasket i bog to. Jerods verden er befolket med alskens forskellige væsener, og bogen er præget af en flyvende fantasi. Desværre sidder man med fornemmelsen af, at forfatteren har forsøgt at presse alt for meget ned i historien, og bogen kunne godt have brugt, at der blev slået flere darlings ihjel. Det gør bogen rodet og uoverskuelig, og det kan til tider være svært at holde koncentrationen. Det er synd, for der er bestemt enkelte gode toner ind imellem.

Jeg vil anbefale bogen til det yngre publikum, der ikke har noget imod at læse mange sider, måske højtlæsning. Erfarne fantasy-læsere vil finde for mange huller og ikke føle sig udfordret nok af plottet.

anmeldelsen findes også på boggnasker.dk