Switchflip af Inez van Loon

Forlag: Turbine

Oversætter: Malene Sibbersen

Levi og hans venner nyder at have fået deres egen skaterpark i det nedlagte savværk, og de er gået i skarp træning til den store konkurrence.

Desværre er konkurrencen ikke det eneste de kan tænke på, for ejendomsmægleren forsøger ihærdigt at få savværket nedlagt, hvilket betyder at de igen står uden et sted at skate. Samtidig tager Kath de to drenge fra Elfenbenskysten med til savværket, og det viser sig, at de skjuler sig for myndighederne, så dem skal drengene også hjælpe.

Ud over det ser det ud til at Kath ikke er så frygtelig interesseret i at være kæreste med Levi mere, hvilket går ham meget på.

Bogen er fortalt i et meget nemt sprog, der til tider er så nemt at det virker dårligt skrevet, hvilket er ærgerligt. Derudover favner handlingen alt for bredt med en kærlighedshistorie, en historie om at være flygtning, en historie om at være hjemløs og drengenes kamp for at have et sted at skate. Der er simpelthen alt for mange historier i den ene bog, hvilket giver en fornemmelse af at det hele er overfladisk skrevet. Historien om unge, der kæmper for at have et sted at dyrke deres interesse, ville have været nok.

Men når alt det er sagt, så vil jeg tro at bogen kunne appelere til drenge (eller piger) der elsker at skate, og som synes det kunne være sjovt at læse om alle de tricks som de fem venner kan udføre.