Analfabeten som kunne regne af Jonas Jonasson

Forlag: Modtryk

Jeg er fan!

Så er det sagt. Igen har jeg leet mig igennem en roman af Jonas Jonasson, og endnu engang var jeg ærgerlig, da romanen sluttede, fordi jeg havde lyst til at befinde mig længere tid sammen med Jonas Jonassons ord.

Denne gang er det den sydafrikanske pige Nombeko Mayeki, der er hovedperson i historien. Hun er analfabet (i begyndelsen af bogen i hvert fald), men hun er god til at regne, og endnu bedre til at regne den ud!

Historien fører hende væk fra slummen i Sydafrika og ad kringlede, fantastiske og morsomme veje ender hun med at spille en central rolle i international storpolitik, efterretningstjenester, og hun ender i Sverige, hvor hun møder tvillingerne Holger og Holger, som intet har til fælles ud over deres DNA.

Bogen er fantastisk skrevet, vittig, skarp pg vældig satirisk. Det er bestemt et must-read!