Before I go to sleep af SJ Watson

Forlag: Harper

Oversætter: Engelsk udgave

Christine vågner hver dag til et frygteligt mareridt.

Hun kan ingenting huske.

Hun vågner op i en seng ved siden af en mand, som hun ikke kender, i et hus, hun ikke mindes. Manden fortæller hende at han er hendes ægtemand, og at hun efter en ulykke har mistet hukommelsen på en sådan måde, at hun starter fra nul hver eneste dag.

Om morgenen når hendes mand er taget på arbejde ringer en læge og fortæller Christine at hun igennem et stykke tid har skrevet dagbog, hvor hun lister op, hvad der sker hver dag, hvad hun får at vide af sin mand, og hvilke minder, der pludselig dukker frem, for næste morgen at forsvinde igen.

Christine finder ud af at der er ting, der ikke hænger sammen. Det hun tidligere har skrevet i sin dagbog stemmer ikke overens med det hendes mand fortæller hende og de nye minder, der stadig oftere kommer til hende.

Men hun har ingen idé om, hvem hun kan stole på.

Bogen er temmelig hypet, men egentlig ikke så nytænkende, som mange giver den kredit for. Ideen med en person der starter fra nul hver dag er både blevet udforsket på film og i bøger tidligere, hvilket ikke som sådan gør ideen dårlig, men desværre synes jeg denne historie er temmelig forudsigelig. Det varede ikke længe før jeg havde en ide om, hvordan tingene hang sammen, og da jeg havde vendt sidste side, var det netop sådan som jeg havde forestillet mig.

Alligevel var jeg temmelig godt underholdt, for jeg ventede hele tiden på at hovedpersonen da for fanden fik brikkerne til at falde på plads. Det var lidt ligesom at se en gyser, hvor man ved at morderen gemmer sig bag badeforhænget, og man bare venter på at hovedpersonen også ser det. Så på den måde var romanen faktisk velskrevet og virkede fængende. Den er hurtigt læst og kan anbefales til lidt ferielæsning, hvor man bare skal underholdes uden at bruge for mange hjerneceller.