De otte af Katherine Neville

Forlag: Bazar

Oversætter: Mikael Krefeldt

I 70‘erne får Catherine Velis til opgave af sit amerikanske firma at tage til Algier for at løse en computerprogrammeringsopgave for organisationen OPEC. Cat er ikke begejstret, men tager alligevel af sted. Især fordi der lige inden hendes beslutning sker nogle barske hændelser i hendes hjemby New York. Hendes venindes chauffør bliver dræbt, og en russisk skakspiller bliver ved med at kontakte hende og sige at hun skal holde sig væk, men Cat ved ikke fra hvad…

I Algier viser det sig at Cat i virkeligheden ufrivilligt er blevet en del af et større spil. Et skakspil, hvor brikkerne er levende mennesker, og et spil så daterer sig helt tilbage til den franske revolution. Cat begynder at stykke spillet sammen, og finder ud af at det hele handler om et skakspil, som blev gemt i Montglane Klostret for mere end tusinde år siden.

Bogen er rigtigt fint bygget op, så man får løsningen i små bidder, og bliver drevet fra den ene side til den næste. Mange af de historiske fakta er på plads, så det samtidig af den grund er spændende at læse bogen. Det eneste der skurrede var den pludselige romance mellem Cat og en af de andre hovedpersoner. Det virkede lidt som om det bare skulle med selvom det ikke rigtigt passede ind.

Bogen er anbefalelsesværdig, men man må forberede sig på at der er enkelte steder, hvor den sagtens kunne have været forkortet en smule.