Den egyptiske tenor af Bjarne Reuter

Forlag: Gyldendal

En chefforhandler myrdes i Danmark før en global fredskonference og kommissær Stelman og hans assistent Larsen sættes på sagen.

Opklaringen fører dem i begyndelsen til en lille kirke i Jylland, hvor de to politimænd mener at have fundet vigtige spor til opklaringen, men det viser sig snart at nogen forsøger at føre dem bag lyset, og de må fortsætte deres opklaringsarbejde i en båd på Nilen.

Romanen er fund af humor og anekdoter, der tydeligt henviser til kendte nulevende personer. Stelman og Larsen er tydeligt karikeret som den evigt sultne (bogstaveligt talt) kommissær og hans temmeligt lange-i-spyttet assistent.

Og den ER sjov bogen, men man bliver også en gang imellem mæt af al humoren, der er smurt tykt på gennem hele fortællingen. Det er nok ikke en roman for hard core krimifans, men hvis man søger en roman, der er hyggelig, sjov og forholdsvis let at komme igennem, så er denne et hit.