Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson

Forlag: Modtryk

En road-roman i bedste, svenske og hylemorsomme stil. Allan Karlsson flygter på sin 100 års fødselsdag fra plejehjemmet uden at vide, hvor hans fødder skal føre ham hen. Pludselig er han i besiddelse af en mærkelig kuffert, han er forfulgt af politiet og en svenske kriminel organisation, plus at han får en del nye venner.

Sideløbende med begivenhederne efter Allans 100 års fødselsdag, får man fortalt hans livshistorie, der er helt igennem fantastisk. Han lander af besynderlige årsager til middage og hyggelige drikkelag med diverse statsoverhoveder, sprænger en del ting i luften, og er måske skyld i nogle af de største begivenheder i nyere historie.

Historien er skrevet med en fantastisk underspillet humor, og den er så finurlig, at man konstant sidder med et smil på læben. Man har simpelthen ikke lyst til at Allan Karlsson skal løbe tør for livshistorie!