Den næste verden af Dara Horn

Forlag: Rosinante

Oversat af: Poul Bratbjerg Hansen

Benjamin Ziskind er en intelligent men fysisk skidt dreng. Han har ikke den letteste opvækst, sammen med sin mor, sin søster og en far, der har mistet det ene ben i krigen.

Da Benjamin bliver voksen er livet stadig ikke mildt ved ham. Han bliver skilt og har svært ved at finde en ny kvinde i sit liv.

Benjamin tager på sin søsters opfordring med til et dating-arrangement på et museum, og her møder han Erica, som arbejder på museet. Derudover ser han et billede, som er malet af Chagall, og som har tilhørt hans familie, da han var barn.

Ben stjæler ved en impuls billedet fra museet, og tyveriet sætter gang i en vandring tilbage i tiden, hvor man hører om billedets tilblivelse, familiens fortid og om tiden i Rusland, da Chagall var en ung mand.

Romanen er finurligt skrevet, og det er en art krimi uden rigtig at være det, for man ved under hele forløbet godt, hvem tyven er. Men der er masser af andre gåder der bliver strakt ud for ens indre blik, og historien er fortalt fængende og behageligt.

Især holder denne læser af forfatterens forestilling om det prænatale liv, som jeg ikke vil afsløre noget om, blot fortælle at bogen er værd at læse.