Den Stjålne vej af Ann-Cathrine Riebnizsky

Forlag: Politikens Forlag

Den Stjålne Vej er et rystende og stærkt indblik i livet i Hellman-provinsen.

Tre personer udgør hovedkaraktererne i denne gribende roman. Gadegrengen Javit, hustruen Malika og ingeniøren Kahn.

På hver sin måde er disse tre mennesker ofre (uden at være rigtig offeragtige) for den situation, som folket i Afganistan befinder sig i.

Der er barnevoldtægt, kvindeundertrykkelse, kidnapning, korrupt politi og taleban. Men samtidig er der stærke personer, som ønsker at ændre landets skæbne, og som tør sætte sig op mod, de der for tiden har magten.

Det er ikke kun en trist bog om hvor slemt det står til, det er i lige så høj grad en bog om håb, mod og kampvilje, og jeg er super glad for at jeg gennem Anne Cathrine Riebnizskys ord har fået lov til at lære alle tre mennesker, og alle de der omgiver dem, at kende.

Det er simpelthen en bog man bør! læse.