Drengen der tæmmede vinden af William Kamkwamba

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter: Bente Kastberg

Drengen William er hovedperson i denne fantastisk inspirerende og rørende selvbiografi. William vokser op i Malawi, som søn af en fattig bonde, der dyrker majs og tobak. Da en frygtelig tørke sætter ind et år, dør mange i Williams landsby af sult, og hele landet tvinges i knæ.

William må gå ud f skolen, fordi hans forældre ikke har råd til at betale skolepenge, og det eneste han kan gøre er at hjælpe til i markerne. Samtidig går han så ofte det er muligt på biblioteket, sammen med en af sine venner, for ikke at komme for langt bagud i skolen, som han hele tiden håber på at kunne begynde på igen, når katastrofen er ovre.

På biblioteket finder han en bog, som bliver hans inspiration. I den står der blandt andet, hvordan man bygger en vindmølle og skaber strøm.

William går i gang med byggeprojektet, og efter at være blevet til grin i hele nabolaget, kan han endelig en dag vide sin vindmølle frem, som skaffer lys til hans families hus. Derfra går tingene hurtigt og Williams historie bliver først kendt i Malawi og derefter i hele verden.

Williams historie er rørende og fantastisk. Den er virkelig et eksempel på at man kan hvad man vil, hvis blot man lægger hele sin sjæl i det. Beskrivelserne af hverdagen i Malawi og især af hungersnøden er utrolig malende og uhyggelige.

Velskrevet bog og fabelagtig historie om en dreng der på trods af alt klarer sig gennem en næsten udsigtsløs fremtid.