Et stille umærkeligt drag af Kaaberbøl & Friis

Forlag: People’s Press

Endnu engang sendes sygeplejersken af de to forfattere ind i et kriminelt miljø, hvor det ikke er meningen at en gennemsnits dansk sygeplejerske skal befinde sig.

Men nu er Nina Borg jo ikke helt gennemsnitsagtig …

En gruppe ungarske romaer opholder sig ulovligt i et værksted i Valby, hvor Nina bliver kaldt ud, da børnene er syge. Folkene er ikke særlig imødekommende, og børnenes sygdom bliver da også først rigtig interessant, da Nina selv bliver indlagt med de samme symptomer som børnene. Desværre for Nina, og heldigvis for læseren, vil skæbnen det, at hun med sin tilstedeværelse bliver viklet ind i et kriminelt mysterium, der strækker sig fra en jurastuderende roma i Ungarn til et moskébyggeri i Emdrup.

Et stille umærkeligt drab er spænding fra side et, og der går et pænt stykke tid, inden man som læser får lagt det puslespil, der gør at man overhovedet ved, hvad det er, man er på jagt efter i bogen. Med fine hentydninger og spændende action bliver læseren hevet ind i et plot, der er så godt spundet, at man ikke har lyst til at lægge bogen fra sig før man har vendt den sidste side.

Der bliver taget aktuelle temaer op i romanen, hvilket giver historien et overordentligt løft. Det er ikke “kun” en velskrevet krimi. Det er også et blik ind i vores eget samfund, og så er det en genial afslutning, som i hvert fald tog røven på mig som læser, og fik sat nogle nye dimensioner på det fortærskede terrorisme-tema.

Rigtig godt klaret. Kaaberbøll og Friis har endnu engang skrevet en intelligent og elementært spændende roman, som bestemt kan anbefales til alle!

Forfatterparret Kaaberbøl og Friis krimidebuterede i 2008 med ”Drengen i kufferten” – første bind i en planlagt serie på foreløbigt tre bøger med Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg. Bogen blev af Det Danske Kriminalakademi belønnet med Harald Mogensen-prisen for Bedste Danske Spændingsroman.

Lene Kaaberbøl, som er cand. mag. i engelsk og dramaturgi, har tidligere især gjort sig bemærket inden for børne- og ungdomslitteraturen og er internationalt kendt for sin prisbelønnede serie om Skammerens Datter.

Agnete Friis, der er uddannet journalist, har også skrevet for børn og unge.

(fra detdanskekriminalakademi.dk)

Se mere på www.ninaborg.dk