Fatimas hånd af Ildefonso Falcones

Forlag: Cicero

Oversætter: Ane-Grethe Østergård

Fortællinge om Hernando Ruiz’ kamp for at leve sig igennem Mauriskernes oprør i Spanien i 1400-tallet og hans prøvelser i Cordoba til tiden, hvor Spanierne fordrev muselmændene fra Spanien i 1500-tallet er intet mindre end fantastisk.

Falcones skriver vidunderligt og bogen er rørende, skræmmende og nærværende.

Man mærker tydeligt det enorme researcharbejde der ligger til grund for værket, men forfatteren fortaber sig alligevel ikke i faktuelle kendsgerninger. Hele tiden er historien drevet frem af hovedpersonens oplevelser.

Fra han som barn bliver holdt udenfor fordi han er resultatet af en præsts voldtægt på en mouriskkvinde, til han med snilde og vovemod må kæmpe sig gennem den labyrint af farer der var for en muslim i spanien på det tidspunkt.

Fantastisk bog!