Gonzalez og Datter Transport og Co. af Maria Ampalo Escadón

Handling:

Frihed er endt i et mexikansk kvindefængsel, hvor hun igennem flere uger hver onsdag i fængslets læseklub fortæller historien om, hvordan hun endte der.

Beskrivelse:

Frihed er en ung kvinde, der siden hun var et spædbarn, er vokset op alene sammen med sin far i hans truck på de nordamerikanske veje. Frihed er trucker i blodet, og hende og hendes far er et godt team på vejene. Men der er meget en pige uden mor og uden de almindelige relationer fra skole osv ikke lærer – ikke fagligt, for det tager faderen sig fint af – men socialt. Historien om Frihed er historien både om livet som trucker, men også historien om livet i et mexicansk kvindefængsel. Den er godt fortalt, og som læser er man ivrig, både efter at vide hvad der sker i fortællingen om Friheds liv, hvilket er en dramatisk og fantastisk beretning, men også efter at vide, hvad der sker for hende i fængslet mellem onsdagsfortællingerne i læseklubben.

Anbefaling:

Romanen er fængslende på den fede måde. Der er ingen kedelige sider, og på trods af at den er bygget op omkring to fortællerveje, har man på intet tidspunkt lyst til at springe sider over for at komme hen til den anden historie, for de er begge lige gode. Jeg synes, bogen har fået ufortjent lidt opmærksomhed, og vil anbefale alle at tage et kig på den. For et kig er nok til at tænde lysten og læse resten.