Hardboiled wonderland og verdens ende af Haruki Murakami

Forlag: Klim

Oversætter: Mette Holm

Romanens hovedperson befinder sig i Tokyo i en måske ikke så fjern fremtid, hvor hans hjerne er blevet opereret, så han kan shuffle koder, der indeholder nøglen til samfundsvigtig information.

Samtidig, i hvert andet kapitel, følger man en anden hovedperson, der befinder sig i en slags perfekt drømmeverden med enhjørninger, afrevne skygger og en mærkelig skov, der er farlig at komme ud i.

I Tokyo får hovedpersonen en mærkelig opgave hos en professor, der har bygget et kontor dybt nede under jorden, hvor mørklingene hersker. Efter han har shufflet professorens tal bliver han opsøgt af nogle ubehagelige typer, som han mener stammer fra Systemets modstandere. Han må finde professoren, for at finde ud af hvad der foregår, og hvordan han kan redde sit liv.

I drømmeverdenen skal hovedpersonen læse drømme fra enhjørningekranier, og han skal samtidig finde ud af, hvordan han skal leve videre efter han er blevet skilt fra sin skygge.

På fineste vis hænger de to verdener sammen g det der sker i den ene verden får indflydelse på den anden. Spændingen stiger og de to hovedpersoner bliver stillet over for en udfordring, der har indflydelse på begges liv.

Super godt konstrueret roman, og som aætid med Murakami bliver verden udvidet et par tommer, når man lukker bogen efter endt læsning.

Meget anbefalelsesværdig.