Her åbner Honk & Holler af Billie Letts

Forlag: Lademann

Oversætter: Bente Kastberg

Romanen finder sted i en café på et tilsyneladende gudsforladt og dødt sted i USA. Caney, som ejer cafeen sidder i kørestol og tager sig af at drive køkkenet. Han har en hjælper, Molly O, der desuden har fungeret som hans mor siden han var ganske lille.

Men livet i Her åbner Honk & Holler (som desuden har fået sit navn pga en temmelig beruset bestilling af neonskilt) er alt andet end kedeligt. En dag tropper den unge kvinde Vena op, og spørger om hun må arbejde som servitrice på parkeringspladsen, og ikke lang tid efter dukker, Bui fra Vietnam op, og får job som en slags pedel, efter det viser sig at, han ikke evner at lave mad af nogen slags.

Molly O er ikke begejstret for forandringerne i cafeen, men på hver deres måde tilfører Vena og Bui Honk og Holler noget, der gør cafeen mere interessant og velbesøgt.

Samtidig folder de forskellige personers historier sig ud og bliver flettet ind i hinanden. Og det er historier om hverdagens små og store tragedier, og om hvordan man som menneske kaperer det, som livet har at byde én.

Her åbner Honk og Holler er en særdeles velskrevet roman, og selvom den til at starte med kan virke lidt stillestående er den alt andet end det. Den er både humoristisk, spændende og trist, og man nyder for så lang tid, det varer at læse romanen, at være en del af de såkaldt almindelige menneskers liv.

Bestemt anbefalelsesværdig læsning.