IQ84 bog 2 af Haruki Murakami

Forlag: Klim

Oversætter: Mette Holm

I slutningen af bog 1 sad jeg med en følelse af, at nu havde jeg gennemskuet nogenlunde, hvordan det hele hang sammen i Murakamis triologi.

Men jeg blev snydt… Heldigvis!

Bog 2 fortsætter, hvor bog 1 slap. Aomame skal slå en frygtelig mand ihjel, som ikke blot mishandler kvinder men også helt små piger. Hun ved at det er det sidste job hun har for den gamle dame, for bagefter skal hun flytte og have lavet sit ansigt om, så de der støtter manden aldrig kan finde hende.

Samtidig går det mere og mere op for hende, at verden har “slået ind på et andet spor”. Der er sket noget. Noget er forrykket, og det kan aldrig blive som før igen.

Samtidig sker der ting og sager i Tengos liv, som han slet ikke kan holde styr på. Han bliver tilbudt et legat, men afslår, da han tydeligt fornemmer, at der er noget lunket ved det, for ikke at sige noget helt forkert.

I samme åndedrag bliver både Tengo og Aomame klar over at de er hinandens sjælevenner, bestemt for hinanden, og de forsøger på hver sin måde at komme hinanden nærmere.

Det viser sig også at Fukaeri ikke er hvilken som helst syttenårig. Lederen er ikke “blot” en religiøs leder, og som det altid sker i Murakamis bøger er der mere mellem himmel og jord en man kunne forstille sig i sine vildeste tanker.

Bog 2 er præcis lige så spændende som bog 1, og man bliver med spænding og spidsfindig handling hevet endnu længere ind i den verden som bliver kaldt 1Q84.