Jonathan Strange og Mr. Norrell af Susanna Clarke

Forlag: Gyldendal

Oversætter: Vibeke Houstrup

Historien foregår i England i en alternativ verden under Napoleonskrigene. Der eksisterer rigtig magi, men det er med i tiden efter ravnekongen blevet udvandet, så magikerne ikke kan så meget, som de har kunnet før. For eksempel har de ikke mulighed for at åbne en passage til feernes rige, hvilket magikere ellers har nydt godt af før i tiden.

Jonathan Strange er ikke en helt almindelig magiker, men han kommer i lære hos den agtede mr. Norrel, hvor det viser sig at Stranges evner måske overstiger sin mesters.

Det er en historie om læreren og elevens kamp mod hinanden, men også en kamp mod mennesker og feer.

Romanen er et stort værk. Ikke bare i antal sider, men også i opbygning og plot. Sproget er rigtigt fint og der er masser af spændende handling. Alligevel fængede den mig ikke helt. Jeg fik aldrig magien ind under huden så at sige.