Kongen der sendte paven en fugl af Martin Pedersen

Forlag: Samleren

Romanens hovedperson er Sven Estridsen, som var konge af Danmark fra 1047 til 1076, og den beskriver fantastisk fængslende om, hvordan Sven vokser op som dreng, drømmer om at sejle verden rundt, og senere bliver konge over et rige, som han forsøger at bringe ind i en ny æra, hvor plyndringer, mord og erobringer ikke længere skal stå øverst på listen over gøremål.

Sven drømmer om fred for sit folk, men det er ikke velset af alle i riget.

Han bliver udsat for den ene tragiske hændelse efter den anden, men som opgaverne vokser, vokser også manden.

Det er svært ikke at fatte sympati for kongen, samtidig med at man uundværligt får det fysisk dårligt over alle voldsscenerne, der er beskrevet lige så godt som Svens indre kamp.

Historien er velskrevet og virker troværdig på alle planer. Jeg vil i hvert fald forholde mig ret til at vælge Kongen der sendte paven en fugl, som mit billede på, hvordan tingene foregik i Danmark under kong Sven Estridsen.

En stor og fin bog!