Maleren fra Shanghai af Jennifer Cody Epstein

Forlag: Thanning og Appel

Oversætter: Christiane Rohde

Yuliang er en kinesisk pige, der vokser op sammen med sin opiumsafhængige onkel efter forældrenes død. Da onklen ikke længere kan tilbagebetale sine lån, sælger han Yuliang til et bordel, hvor hun kan se frem til at arbejde indtil hun bliver for gammel og grim.

Efter et par år møder hun imidlertid en ung embedsmand, der forelsker sig i hende, og køber hende fri, hvorefter hun lever sammen med ham som hans konkubine.

Yuliang begynder at interessere sig for kunst, især maleri, og efter nogen tid begynder hun selv at male, hvilket hun har store evner for. Hun bliver optaget på en kunstnerskole, først i Shanghai, men senere kommer rejser hun til Frankrig, hvor hun også studerer maleri.

Historien om Yuliang er baseret på en virkelig person og den er fængslende, smukt og gribende skrevet. Den ene side tager den anden, og man har hele tiden lyst ti at læse mere om, hvad der sker i Pan Yuliangs liv.

Fantastisk bog, som bestemt anbefales!