Mister Pip af Lloyd Jones

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter: Jan hansen

Mr. Pip finder sted på Stillehavsøen Bougainville. Bogens hovedperson Mathilde er 13 år, da øen kastes ud i en voldsom selvstændighedskrig. I et forsøg på at få hverdagen til at fungere tilbyder mr. Watts at undervise landsbyens børn. Og det bliver ikke kedeligt.

Mr Watts alias mr. Pip er egentlig lidt af en personlighed i landsbyen, hvor han med mellemrum går i optog med sin tossede kone på en kærre. Men der er andet og meget mere i mr. Pip end alle rygterne og historierne, og som handlingen skrider frem, kan han måske ligefrem lære ungerne mere end den normale lære.

Bogen er skrevet i en fantastisk tone, der giver alle de grumme (og dem er der masser af) og ubehagelige begivenheder et glimt i øjet, på en måde så man oplever, hvordan denne mand bliver børnene og især Mathildes lyspunkt i en svær tid.

Bogen er fantastisk…sådan er det. Den skal bestemt læses.

Mister Pip var shortlistet til Bookerprisen i 2007 og vandt Commonwealth Writers’ prize i 2007.