Sidste udskænkning i Slaraffenland af DBC Pierre

Forlag: Hr. Ferdinand

Oversætter: Jeff Matthews

Gabriel er den 29 årige hovedperson i denne fantastiske og meget mærkværdige roman.

Historien begynder i en dunkel dunkel stemning, hvor Gabriel forsøger at blive udskrevet fra en afvænningsklinik, men da han til sidst må sande, at det ikke bare er sådan lige at forlade stedet med en tilladelse i ryggen, beslutter han sig simpelthen for at forlade stedet uden.

Gabriel har besluttet sig for at begå selvmord, men før det kan gøres skal han have en sidste tur i byen, en sidste fest inden han forlader jorden.

Denne fest er bare ikke så let at få  gang, som han troede, for bonkammeraten, som han vil feste med, befinder sig i Japan, og derfor må Gabriel rejse den halve verden rundt for at få afsluttet livet på rette maner. I japan udvikler tingene sig desværre ikke til selvmordets fordel, og en giftig fisk, lidt hed sex i et et akvarium og en død japansk mafioso, gør at Gabriel bliver nødt til at holde livet gående lidt endnu, så han kan hjælpe sin ven ud af en penibel knibe, inden han begår selvmord. Dette fører Gabriel til Berlin og durk ind i dekadencens centrum.

Bogen er virkelig finurlig på den helt besynderlige måde. Først virker den meget tung og dyster, men som tingene tager fart, må man bare læse med åben mund og polypper, og med et overrasket grin i fjæset, for der er ingen regler og ingen grænser i Gabriels liv.

Super velskrevet bog, som efter endt læsning tager lidt tid af fordøje, og måske fatter man alt det der er sket efter endnu længere tid.

Læs den og bliv overrasket!