Skaberens Kort af Emilio Calderon

Forlag: Lindhart & Ringhof

Oversætter: Anette Rosenlund

Romanen tager sit afsæt i den spanske borgerkrig i 1937, hvor en gruppe spaniere har søgt tilflugt i det spanske akademi i Rom. Hovedpersonen José María er en temmelig stille person, der forelsker sig i stedets bibliotekar, Montse. Da akademiet mangler penge beslutter José og Montse sig for at sælge nogle af bibliotekets værdifulde bøger, hvilket pludselig hvirvler dem ind i den nye krig, som tyskerne har begyndt, og de påbegynder at arbejde som spioner.

Hitler er efter sigende på jagt efter “skaberens kort” som kan være værdifuldt for ham i krigen, og José og Montse hjælper modstanderne af det tredje rige.

Egentlig har romanen et plot og et set up, der burde kunne få historien til at stryge derudaf med spænding og intriger, men der bliver gjort så meget ud af at få alt det faktuelle på plads, at man som læser når at falde i søvn mellem de halvspændende episoder.

Bogen kom desværre aldrig rigtig helt op at ringe, på trods af at den havde masser af potentiale.

Vil tro at man skal være mere til historiske korrekte romaner for at synes om denne bog end denne læser var…