The Strange Library af Haruki Murakami

Forlag: Harvill Secker

Oversætter til engelsk fra japansk: Ted Goossen

Romanen er en tynd lille sag med masser af indhold.

I handlingen følger man en dreng, der på vej hjem fra skole får den indskydelse at han vil gå på biblioteket og låne nogle bøger om, hvordan det var at være skatteopkræver i det Ottomanske rige.

… Og det er en skæbnesvanger indskydelse.

Drengen finder nemlig ud af noget, som åbenbart er kotume på de fleste biblioteker, men som ingen af os almindelige dødelige er klar over. Han bliver af den gamle mand i værelse 107 ført ned til læserummet, hvor han pludselig er fanget hos fåre-manden og den smukke pige.

Romanen er et lille kunstværk i sin udformning med illustrationer og leg med selve tekstens udseende. Som det er med mange af Murakamis historier bliver man ført ind i et andet og helt igennem forskruet univers, der måske alligevel har noget med os selv at gøre.

Historien er velskrevet og overraskende. Sindssyg god, hvis I spørger mig:)

Læs læs læs.