Oceanet hvor grusvejen endte, Niel Gaiman

Historien skulle vist oprindeligt kun have været en novelle, men heldigvis for os læsere blev det til en lille roman. Hovedpersonen i bogen er en syvårig dreng, der bliver draget mod enden af grusvejen, hvor han bor. Her bor den sære familie Hempstock, og drengen fatter omgående sympati for pigen i familien, Lettie, der er 11 år. Det er en fantastisk fortælling, hvor et urvæsen kravler ind i hovedpersonens krop, og igennem ham finder til vores verden, hvor væsenet forsøget “at give folk, det de ønsker”. Desværre er opfyldelse af ønskerne ikke særlig ønskværdig, og det bliver op til Lettie, hendes mor og mormor og den 7årige dreng at redde ikke mindre end hele verden.

Det er en yderst velfortalt og veloplagt historie, som er svær ikke at sluge i ét stykke. Virkelig anbefalelsesværdig!