Min mormor hilser og siger undskyld, Fredrik Backman

Pigen Elsa er hovedperson i denne fantastiske, hjertevarme, til tider triste og morsomme roman.

Elsa er en lidt speciel pige, der har det temmelig svært i skolen. Hun bliver drillet, fordi hun ikke interesserer sig om det samme, som andre piger på hendes alder. Elsa kan nemlig godt lide superhelte, og en af de sejeste superhelte er hendes mormor, der men sine fantastiske fortællinger tager syvårige Elsa med til Landet Næsten Vågen, hvor det er sejt at være anderledes.

Elsas mormor bliver syg, men inden hun dør, sender hun Elsa ud på en skattejagt. Det har noget med Landet Næsten Vågen at gøre, noget med de mennesker Elsa bor i opgang med at gøre og noget med mormorens fortid.

Det er en virkelig virkelig skøn bog. Der er masser af skøre passager, men også dybde og eftertanke. Læs den. Du bliver rigere af det!