Morder-Anders og hans venner, Jonas Jonasson

Jeg er stor fan af Jonas Jonasson. Han skriver den slags bøger, der får mig til at grine højt og inderligt, og jeg glæder mig altid til nyt fra hans hånd.

Morder-Anders er ogå sjov. Meget sjov. Og nogle steder for sjov på en måde, så det bliver for meget på den ikke så sjove måde. Desværre.

Man følger tre hovedpersoner: Præsten, Receptionisten og morderen. Præsten og receptionisten finder hurtigt ud af, hvordan man kan udnytte morderen til at tjene styrtende med penge. Morderen, der ikke har “for mange rensdyr i stalden”, er et villigt offer, der lægger liv og sjæl i at skovle så mange penge ind til de to andre som muligt… Uden selv at vide det. Han agerer morder (hvilket han ret beset er i forvejen), prædikant og julemand, og alle roller spiller han til UG med kryds og slange.

Jeg vil ikke afsløre for meget, for det morsomme i romanen ligger især i overraskelserne og de vilde drejninger historien tager. Romanen er velskrevet og selvom den ikke ramte mig lige så godt som “Analfabeten…” og “Den hundredårige…” så er den bestemt anbefalelsesværdig! Især hvis man trænger til et lidt platpjattet grin.