Alt eller intet, Nicola Yoon

Madelines familie har været hårdt ramt. Faren og broren døde, da Madeline var helt lille, og Madeline selv er diagnostiseret med en sjælden sygdom, der gør hende hyper udsat. Så udsat over for alt muligt, at hun har levet hele sit liv lukket inde i sit hjem med kun sin mor og sin trofaste sygeplejerske Carla som eneste omgangskreds.

Madeline går i skole over nettet, hun læser en masse bøger, og hun har det egentlig udemærket med at alt, der skal i nærheden af hende må gennem luftsluse og afrensning. Hun har affundet sig med sin sygdom.

Indtil Ollie flytter ind i nabohuset. Far den dag er alt forandret, og Madeline drømmer om et liv udenfor. Sammen med Ollie.

Det er en super fint skrevet historie. Man kommer hurtigt til at holde af Madeline, og man føler for hende så snart de første små sommerfugle dukker op sammen med Ollie. Historien virker i starten til at være ret lige ud af landevejen, men forfatteren har lavet nogle super spændende og overraskende twists! Skønt!

Gog læsning. Kan klart anbefales:)