Vi var fiskere, Chigozie Obioma

Dette er fortællingen om en søskendeflok, der vokser op i Akure, Nigeria. De fire ældste brødre holder sammen, og gør ingenting uden hinanden. Fortælleren er bror nummer fire, Benjamin. Deres far flytter for at arbejde, så drengene bor alene med deres mor og de to små yngste søskende.

En dag , hvor drengene fisker nede ved floden, selvom de godt ved at de ikke må, møder de den tossede profet, Abulu, der forudser den ældste brors død, og i billeder fortæller drengene, at han bliver slået ihjel af en af sine yngre brødre.

Fra den dag trækker Den ældste bror, Ikena sig ind i sig selv. Han bliver mistroisk og parnoid, og de andre brødre kan ikke trænge igennem til ham. Hændelserne tager fart, og snart har Abulus profeti skabt splid mellem den ellers sammentømrede brødreflok.

Vi var fiskere er virkelig godt skrevet. Historien er hjerteslærende, og man føler med hele familien, mens man bliver revet med af de tragiske og interessante hændelser. Virkelig anbefalelsesværdigt!