Om at skrive, Ernest Hemmingway

Om at skrive er en samling af uddrag af Hemmingways breve og nogle få interviews. Det er en bog, der får alle Hemmingwayelskere lidt mere ind under huden på den berømte forfatter. Meget af hans personlighed kommer til udtryk, og det er helt fantastisk.

Det er sådan set også en bog, der er spækket med skrivetips, eller måske i virkeligheden filosoferen over skrivningens væsen, som Hemmingway så det, og når man selv er i den metier, er det super spændende at læse. Brevene er skrevet i et mere ligefremt sprog, end mange af Hemmingways andre tekster, og det gør teksten meget let tilgængelig og skøn at læse. Især Hemmingways breve til kollegaen F. Scott Fitzgerald er interessante. De to ser på skrivning på forskellige måder, men er begge lige passionerede. En gang imellem kunne man godt have tænkt sig at vide, hvad Scott skrev til Hemmingway, men i denne bog er det kun Hemmingways ord man hører.

En skøn lille bog, som alle Hemmingway fans, alle skrivefans, og i det hele taget alle fans af litteratur burde læse. Bestemt anbefalelsesværdig:)