Midnatspaladset, Carlos Ruiz Zafon

Romanen finder sted i 1930’erne i Calcutta. En aften kommer en engelsk soldat flygtende med to spædbørn i favnen, som han afleverer til en ældre kvinde Aryami Bosé. Børnene er tvillinger, og de er i livsfare. Aryami Bosé beslutter at den bedste måde at redde børnene på, er at splitte dem ad, og derfor bliver drengen afleveret på et børnehjem, hvor han vokser op. Ben, som drengen hedder bor på børnehjemmet og får nogle gode venner, som tilsammen danner gruppen Chowbar Society, hvis fornemmeste formål er at hjælpe og beskytte hinanden.

Og det får Ben brug for.

For da han bliver 16 år begynder den morder, der ledte efter ham som barn, at dukke op til overfladen igen. Aryama Bosé dukker op på børnehjemmet sammen med Bens tvillingesøster, Sheere, for at advare om at morderen, Jawarhal, er efter børnene igen. Aryama Bosé synes børnene skal flygte, men Ben og Sheere er af en anden overbevisning. Det vil tage kampen op og løse det mysterie, der ligger til grund for Jawarhals had til dem.

Det er en spændende og fantasiful fortælling, der får læseren dybt ind i Calcuttas gader og ind i en historie og misundelse, broderskab og sammenhold.

Meget læsværdig. Carlos Ruiz Zafon leverer endnu engang en skøn blanding af realisme, fantasi og hæsblæsende spænding.