30 kilometer i sekundet, Andrew Smith

Finn er på alle måder et ikke helt almindeligt barn. Først og fremmest fik han en død hest i hovedet, da han var helt lille, hvilket har givet ham en form for epilepsi, der dufter af blomster og får alle ord til at forsvinde. Dernæst er han bedste venner med Kate, og så har han et yderst veludviklet forhold til tid og afstand. Og for at det ikke skal være løgn er han måske et resultat af sin fars temmelig forkvaklede fantasi og født gennem en Lazarusdør fra det ydre rum.

30 kilometer i sekundet er en virkelig underholdende roman om at være teen ager, om at lære at stå på egne ben, om at blive forelsket for første gang, om at have en hund, der ikke skal flyve ud i rummet, om at gå egne veje og om at læse en bog med andre briller på.

Romanen er super morsom og den giver samtidig stof til eftertanke. Den kan på alle planer anbefales både til unge på samme alder som Finn, men sørmig også til voksne:)