Release, Patrick Ness

Adam er teenager. Han kommer fra en ekstremt religiøs familie. Han er homoseksuel. Han prøver at finde sin plads i livet og verden omkring ham.

Der er ingen tvivl om at Patrick Ness er en helt igennem fantastisk forfatter. Han skriver medrivende, så man føler med bogens personer. Man håber med dem. Og man fortvivler med dem. Det er ganske enkelt blændende litteratur.

Fortællingen i Release er centreret omkring en afskedsfest, og handlingen udspiller sig over ca. en dag. Og hvilken dag! Alt i Adams liv bliver vendt på hovedet og revet væk, og sat sammen og helet og flænset og tåget. I flash backs bliver læseren med dryp indviet i, hvorfor dagen er som den er, og hvad den og alt det der sker betyder i Adams liv. Samtidig får man som en sideløbende historie indblik i en ung piges død. Hendes mord, og det døden har udløst af kræfter, der går over almindelig forstand.

Release er I den grad værd at læse, også selvom emner som homoseksualitet og methmisbrugere ikke er noget der grundlæggende tiltaler én. Romanen vil tiltale. Det lover jeg.